שאלות נפוצות על ההגשה המלאה
לגבי הסכם השותפות / זכרון הדברים
1. אנחנו מבקשים להבין את עיקרי טיב השותפות בין שני יחידי המציע (היזם ומומחה התוכן). ההסכם ביניכם יכול להתייחס למשל אל מנגנוני שיתוף הפעולה, אופן חלוקת התקציב, תחומי האחריות, המומחיות היחודית, ועוד.
2. אין לנו נוסח מומלץ או את האפשרות להציע, לכפות או להכתיב נוסח מסויים להסכם
3. ההסכם ביניכם יכול להיות זכרון דברים של עמוד אחד, הסכם עב-כרס שנוסח על ידי יועצים משפטיים, או ארבע שורות על מפית. כל עוד הצדדים מסכימים עליו וחתומים עליו, זה עשוי לענות על צרכינו.
4. שימו לב בבקשה, שיתוף הפעולה הוא אחד הסעיפים עליו ההצעות מנוקדות, כפי שמפורט בסעיף 12 (שורה שלישית מלמעלה) במסמכי המכרז.
לגבי מערכת משיק:
בכל נושא טכני אפשר לפנות אל התמיכה של משיק במייל service@mashiktech.com. הם עונים מהר מאוד ומומחים בתחומם.
שימו לב שהחברה עובדת עד יום חמישי 29/10 בשעה 17:00 ואחר כך לא תעבוד במהלך סוף השבוע בו מסתיימת ההגשה.
האם עלינו לכתוב תוכנית ותקציב גם לשלב ההרחבה או רק לשלב הפיילוט היישומי?
ההצעה עוסקת בשלב הפיילוט היישומי בלבד, כך שהתוכנית התקציבית ותוכנית היישום צריכים להתייחס לשלב הפיילוט היישומי ולא למהלך ההרחבה.
האם התקציב ותוכנית העבודה צריכים לכלול גם את הפיילוט וגם את הפיתוח
בדיוק כך
חריגה ממספר העמודים / נפח הכתיבה:
אם אין מנוס ויש צורך לחרוג ממספר העמודים, כיתבו כמה שצריך. קחו בחשבון שעלינו לקרוא מספר גדול מאוד של הצעות ואנחנו מעוניינים להקדיש להצעה את הריכוז והרצינות הדרושים להערכה מלאה שלה. לכן, בבקשה נסו להשאיר את הטקסט קריא וברור, ולא ארוך מהנחוץ.
בעמוד זה מרוכזים פרטי מידע חשובים למגישים לדיאדה, לנוחותכם. בחרנו לנסח את המידע בפורמט של שאלות ותשובות, כי זה הופך אותו לקריא וברור יותר, וכי אנחנו מקבלים כמה שאלות שחוזרות על עצמן בוריאציות קטנות.
האם אפשר להגיש לדיאדה כאירגון יחיד?
לא. הדיאדה מיועדת להגשה משותפת של יזם ומומחה-צורך שהן ישויות נפרדות.
האם אפשר להגיש הצעה ראשונית, ולציין שבבוא היום נמצא את השותף המתאים?
לא. ההגשה דורשת לדעת את זהות שני מרכיבי הצמד.
יש לנו רעיון מעולה, אבל יקח לנו חודשים רבים ליישם אותו. איך ניתן להגישו לדיאדה?
הדיאדה נועדה, בין היתר, לאתגר את המפתחים והיוצרים במציאת דרכים חדשות להגיע אל אוכלוסיות היעד במהירות וליצור אימפקט אמיתי עוד לפני פיתוח מלא של המוצרים. הפיילוט היישומי מיועד בדיוק לכך: אנחנו מבקשים מכם למצוא דרך שבה תוכלו להועיל לאוכלוסיית היעד שלכם (או לקבוצה מתוכה), בכלים הכי פשוטים והכי מהירים שאפשר. אתם עדיין מפתחים את האפליקציה? אולי אפשר להתחיל עם אקסל. אתם עדיין בונים את המכונה? אולי אפשר בינתיים לגייס מתנדבים לאותה משימה.
קיבלנו הזמנה להגיש הצעה מלאה. ראינו שבאחד המסמכים כתוב שיש להגיש אותה בתוך שבועיים מקבלת ההזמנה. האם זה נכון? עד מתי אפשר להגיש?
בלי קשר לזמן בו קיבלתם את ההזמנה, אתם יכולים להגיש הצעה מלאה עד יום סגירת המכרז (30/10).
בתחילת התהליך היתה כוונה לתחום את זמן ההגשה בשבועיים. הכלל הזה בוטל וההגשות כולן הן עד סוף תקופת ההליך.
הגשתי הצעה ראשונית ביחד עם שותף-דיאדה נפלא. תוך כדי הכתיבה עלו לנו בראש רעיונות נוספים שאנחנו חושבים שיכולים להתאים, ואנחנו לא יודעים אם אפשר להגיש יותר מפעם אחת.
אין בעיה – הגישו כמה הצעות ראשוניות שאתם רוצים. אנחנו מבטיחים לקרוא ולהעריך את כולן באותו אופן בדיוק. במילים אחרות, אין מגבלה על מספר ההצעות שיזם או מומחה צורך יכולים להגיש כחלק מאותו צמד או בצמדים שונים.
האם כדי להגיש בקשה לדיאדה חייבת להיות לנו חברה / עמותה / חלץ / אגודה עותמנית?
לא. ההגשה פתוחה לכל מי שהוא ישות משפטית מכל סוג. אמנם רוב הפעמים היזמים הם חברה או יחידים (עוסק לסוגיו), ומומחי הצורך הם עמותות – אבל זה ממש לא מחויב המציאות.
מה שכן – בשלב ההגשה המלאה, אתם נדרשים להציג את מסמכי התאגדות (ניקוי מס במקור, ניהול ספרים וכל הג'אז הזה). זה לא מסובך במיוחד ויש הנחיות באתרי רשות המיסים ומשרד המשפטים (או שרואת החשבון שלכם תשמח להסביר לכם). אם בשלב הזה לא תהיה לכם ישות משפטית מתאימה, ולו הפשוטה ביותר, לא תוכלו להגיש.
מתי אמרתם שיהיה מפגש מתעניינים? ומה מתוכנן בו?
מפגש המתעניינים יתקיים ב יום שלישי 15/9/2020 בין 11-12 לפני הצהריים. בבקשה להירשם בטופס הזה. אנחנו נשלח קישור לזום לפני המפגש.
תוכנית המפגש: סקירה קצרה ועניינית של הדיאדה, מענה על שאלות נפוצות, ועוד כמה הזדמנויות שאנחנו רוצים שתכירו.
אגב, ב 12/10/2020 אנחנו מתכננים מפגש מתעניינים שני. סתם ככה שתדעו, ואם יהיה ביקוש או צורך נוסיף עוד.
האם מפגש המתעניינים מונגש?
קיבלתי בעבר כסף ממקור ממשלתי. האם אני יכולה להגיש בקשה לדיאדה?
אם קיבלת כסף ממקור ציבורי כלשהו (למשל, רשות החדשנות), על אותו פיתוח שאת מגישה לדיאדה אז לא ניתן להגיש שוב. למשל: אם לפני שנתיים קיבלתי מענק מקרנות הביטוח הלאומי, לא אוכל להשתתף בהליך הדיאדה על אותו פרויקט.
אם אתם מפתחים פרויקט חדש, במסגרתו אתם עושים שימוש בטכנולוגיה בשלה לצורך חברתי ובו לוקחים חלק הן גוף טכנולוגיה והן מומחה-צורך, אתם מוזמנים להגיש לדיאדה.
אם האירגון שלכם מקבל מימון ממקור ציבורי על דברים אחרים שאינם הפיתוח שאתם רוצים להגיש לדיאדה אתם מוזמנים להגיש לדיאדה.
אם המקרה הספציפי שלכם לא נופל באף אחד מהמקרים האלה, שלחו לנו הודעה וננסה לעזור.
הגשנו בקשה בטופס ההגשה המהירה, אבל נפלה בה שגיאת כתיב / טעיתי בכתובת המייל / שכחתי סעיף / טעות טכנית אחרת. מה לעשות?
פשוט תגישו שוב, וציינו בראש ההגשה השניה, שהיא מחליפה את הראשונה. אנחנו בסך הכל חבר'ה די ערניים. נקרא את ההגשות כולן ונעשה את ההתאמה. בכל מקרה אם אותו זוג מגישים מגיש את אותו פרויקט יותר מפעם אחת, אנחנו נתייחס להגשה האחרונה (המאוחרת ביותר שיש לנו) בלבד.
הגשנו בקשה לרשות לחדשנות, אבל עוד לא קיבלנו תשובה. האם נוכל להגיש לדיאדה?
תוכלו להגיש לדיאדה. מצב כזה יחייב אתכם להוסיף התחייבות לפיה אם תקבלו את כספי הדיאדה, תוותרו על ההגשה לרשות לחדשנות, ולהפך.
ציינו את זה כהערה בהגשה הראשונית, ואם וכאשר ההגשה המלאה תהיה רלוונטית, תצורף אליה ההתחייבות הזו.
יש לי שאלה שלא עניתם עליה. איך אפשר לקבל תשובה?
מלאו את טופס "צור קשר" פה באתר או שלחו לנו מייל ל info@dyada.org.
בבקשה שימו לב: בגלל כמה מגבלות-מערכת, אנחנו לא יכולים לענות אישית מהר כמו שהיינו רוצים. ההליך החוקי מחייב אותנו לתעד את כל השאלות והתשובות במסמך פנימי ובמקרים רבים להעביר את התשובות שלנו גם דרך המחלקה המשפטית. כולם מאוד עוזרים ורוצים לענות מהר מאוד, אבל יכול לקרות שיקח לנו כמה ימים להשיב אישית. זה לא כי קיבלנו את המייל ובטח לא כי לא איכפת לנו.
1. מהם תנאי הסף להשתתפות בהליך?
על היזם ועל מומחה הצורך להחזיק בכל האישורים הדרושים לפי חוק עסקאות עם גופים ציבוריים, התשל"ו 1976 (ראו נספח ב') ואם אחד מהם הוא מלכ"ר – גם באישור על ניהול תקין. כמו כן, על המציע ועל כל שותף שהוא מביא לפיתוח (יזם, מומחה אוכלוסייה או אחר) לעמוד בדרישות החוק לגבי העסקת עובדים, ולהגיש תצהיר חתום על כך בהתאם לתנאי המכרז. היזם ומומחה הצורך, כל אחד בנפרד, אינו נתמך או ממומן בגין המיזם אותו הוא מציע בהליך זה, בדרך אחרת מתקציב המדינה.
2. איך ומתי אני מגיש את ההצעות?
את כלל הצעות ההליך (הצעה ראשונית והצעה מלאה) ניתן להגיש החל מפתיחת הליך ה"דיאדה" ב-7/9/2020. את ההצעה הראשונית ניתן להגיש דרך טופס ההגשה בקישור הבא.
את ההצעה המלאה ניתן להגיש לאחר אישור ההצעה הראשונית, בתהליך מכרזי על ידי מערכת מקוונת "משיק", קישור למערכת ניתן למצוא בקישור הבא.
3. מה עוד נדרש ממני?
- המיזם המוצע צריך לייצר אימפקט משמעותי על אוכלוסיית היעד, ולענות על צורך ממשי.
- יש ביכולתי לקיים פיילוט יישומי מהיר מאוד, על ידי הדמיה של הטכנולוגיה או בניית אב טיפוס מהיר מרכיבי-מדף.
- יכולת הטמעה מהירה מאוד בקרב אוכלוסיית היעד בישראל.
- הדגמה של קיומו של שוק עסקי רווחי בחו"ל ("Business Case Studies") . מומלץ לשלב ניתוח שוק ("Market Analysis"). צריך להראות היתכנות כלכלית עסקית ולנתח הצעות ערך עיקריות.
4. מה צריך לכלול הפתרון שאני מציע?
- המציע צריך להראות נגישות אל הטכנולוגיה בבסיס הפיתוח, כלומר את יכולתו לעשות בה שימוש ישים וחוקי על ידי כך שהטכנולוגיה נמצאת בבעלותו, או ניתנת לרישוי במנגנון כדוגמת APIs או אחר או שהיא מוגדרת כברשות הכלל או במקור פתוח באופן שמאפשר שימוש מסחרי או בכל אופן ישים וחוקי אחר.
- הטכנולוגיה העומדת בבסיס הפתרון בשלה ויציבה: כלומר, לא נדרש מחקר או פיתוח ברמת הטכנולוגיה, אלא הסבה של טכנולוגיה קיימת והתאמתה לשימושיות המוצעת.
- הפתרון המוצע מוגדר ומגובה במחקר או חוות דעת של אנשי מקצוע רלוונטיים או כלים אחרים המבססים את הגדרת והבנת הצורך ואת המענה שנותן לו הפתרון המוצע.
5. נשמע לי מעניין, אשמח לשמוע עוד. מתי יש מפגש מתעניינים?
מפגש מתעניינים ראשון יתקיים דרך ה-Zoom ב-15/9/2020. מפגש מתעניינים שני יתקיים דרך ה-Zoom ב-12/10/2020. הרשמה למפגש מתעניינים ניתן למצוא בקישור הבא.
6. ומה אם יש לי עוד שאלות לגבי ובזמן התהליך?
עד לתאריך 13/10/2020 תינתן למציעים אפשרות לשאול שאלות הבהרה באמצעות מערכת מקוונת "משיק" באמצעות צרוף קובץ שאלות למערכת או באמצעות פניה.
7. עד מתי אני יכול להגיש הצעה?
תאריך אחרון להגשת ההצעות הראשוניות הינו 21/10/2020. מועד סיום קבלת כלל ההצעות הוא ב-30/10/2020. את לוח הזמנים המלא של ההליך ניתן למצוא בקישור הבא.